Sekspoppenrel

Johan Vlemmix moet Patricia Paay een schadevergoeding betalen

30 November 2018 15:24 | sterren | Door Televizier

© ANP
De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat Johan Vlemmix Patricia Paay een schadevergoeding moet betalen. Hij had namelijk het idee om een levensgrote sekspop van de televisiepersoonlijkheid te maken. De hoogte van het bedrag wordt op 16 januari vastgelegd. 

Patricia Paay vond het idee van de sekspop niet zo leuk en eiste 30.000 euro van de Eindhovense ondernemer wegens smaad. Ook haar advocaat Murat Alaca is niet van het idee gecharmeerd: "Een krankzinnig idee’’, noemt hij het. "Er is een grens overschreden." De rechter sloot zich daarbij aan en besloot dat Paay is aangetast in haar eer en goede naam.

GeenStijl

Het is niet de eerste kwestie die La Paay heeft aangevochten. In de zomer sleepte ze een zakcentje van 30.000 euro in de wacht na een aanklacht tegen GeenStijl en een twitteraar, vanwege het plaatsen van de beruchte plasseksvideo. Dat bedrag was wel wat lager dan ze hoopte, want ze had haar zinnen gezet om 450.000 euro.

Sekspop

Vlemmix ontkent overigens dat hij een sekspop wilde maken. Hij wilde wel een soort poppenmuseum beginnen, met verwarmde, bewegende en pratende poppen. "Maar het was nooit de bedoeling dat het een sekspop zou worden", zei hij tegen de rechter. Met het woord 'sorry' komt hij echter niet zo ver. "Het is te laat voor excuses", besloot Patricia Paay .

Meer over