30 jaar ontbijtnieuws

Jubilaris Jan de Hoop pakt uit met rol koekjes

Nieuwslezer Jan de Hoop is al 30 jaar het gezicht is van het RTL Ontbijtnieuws. Om dat te vieren trakteert hij zijn collega's - tot grote hilariteit van zijn twittervolgers - op eenvoudige Marie kaakjes.

Feest op de RTL Nieuws-burelen! Het is precies 30 jaar geleden dat Jan de Hoop voor het eerst het RTL Ontbijtnieuws presenteerde. De inmiddels 64-jarige presentator is ook op deze speciale dag gewoon aan het werk. Uiteraard trakteert de jubilaris zijn collega's. Niet op taart, maar op eenvoudige Marie koekjes. Dit tot grote hilariteit van zijn volgers op twitter.

Onder de foto reageren zijn volgers toch enigszins verrast op de traktatie van Jan. "Gefeliciteerd. Begrijp dat het salaris wat tegenvalt gezien de koekjes", zegt Wijkagent Bezuidenhout-West En Cs. Thea Niehof zegt: "Nou nou, het mag wat kosten! Gefeliciteerd!!" Zijn RTL Weer-collega Maurice Middendorp heeft al zin in de koekjes. Hij schrijft: "Gefeliciteerd! Ik verheug me er nu al op!" 

Overigens gaan veel mensen er ook vanuit dat het een grapje is van Jan. Eerder zei hij immers zijn jubileum te zullen vieren met koffie en gebak.

Hoogte- en dieptepunten

In een interview met nu.nl blikt Jan de Hoop woensdag terug op zijn lange carrière bij RTL. Daarin vertelt hij over de momenten die hem de afgelopen jaren zijn bijgebleven. Dat zijn wel de minder leuke momenten, zoals de dood van RTL-verslaggever Conny Mus en die van cameraman Stan Storimans in 2008. "Dat waren hele grote dieptepunten."

Golfoorlog

En een van de hoogtepunten was voor Jan de Hoop de Golfoorlog. "In die tijd hadden we RTL Z nog niet en moesten wij zes, zeven, acht uur achter elkaar presenteren. Dan moet je laten zien wat je kunt, alles moet live. Breaking news is altijd het leukst om te doen. Soms heb je correspondenten in een uitzending en dan voer je ook wel een gesprekje, maar dan gaat het toch vaak om voorgekookte vragen."

Pensioen

Hoewel Jan in 2017 nog aangaf in 2019 te willen stoppen, verlengde de nieuwslezer zijn contract in juni van dit jaar met twee jaar, tot zijn 67e: "Dat is de échte pensioenleeftijd. Het is wel waarschijnlijk dat ik dan stop."

Meer over:

Reageren