Borstkanker

Kijkers diep geraakt door verhaal Linda Hakeboom in Beau

4 juni 2021 10:32 | sterren | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4
Het afgelopen jaar was heel pittig voor Linda Hakeboom. De documentairemaakster ontdekte vorig jaar dat ze borstkanker heeft. Inmiddels heeft ze al meerdere chemo's en bestralingen achter de rug, maar is ze er nog niet vanaf.

Donderdag schoof Linda Hakeboom aan bij Beau omdat ze vanwege haar openhartige Instagramposts in de prijzen is gevallen bij de Best Social Media Awards. Linda werd uitgeroepen tot Instagrammer van het jaar. Zij doet op Instagram openhartig verslag van haar strijd tegen kanker.

Kort haar

Zo plaatste ze afgelopen week voor het eerst een foto zonder pruik of hoedje. Dat vond ze best wel spannend. "Ik ben deze week voor het eerst met mijn korte haar naar buiten", vertelde ze bij Beau. "Ik heb tot nu toe meer met mutsjes gelopen. Het haar was namelijk helemaal weg en op een gegeven moment groeit het dan een beetje terug, maar dat is heel raar haar. Ik begin het nu leuk te vinden." 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom)

Maar ze heeft hier natuurlijk niet zelf voor gekozen. "Het is geen kort koppie omdat ik zin had om kort te gaan. Er zit een groot trauma aan en dat maakt het best wel heftig. Maar ik zit hier nu wel zonder, en dat is best emotioneel en spannend", vertelde ze bij Beau. "Ik denk ook de hele dag dat mensen naar mij kijken, maar dan loop ik in het park en nobody cares." 

Knobbeltje

Toen Linda een knobbeltje in haar borst voelde, durfde ze in eerste instantie niet naar de huisarts te gaan. Enkele weken later belde ze, op aandringen van haar vriend, toch naar de dokter. Toen haar huisarts zei dat ze gelijk langs moest komen, besefte Linda pas hoe serieus het eigenlijk is. "Ik wil niet dat mensen net zo lang wachten als ik", zei ze. "Als ik ook maar één iemand op tijd naar de huisarts krijg, dan doe ik al iets goeds." Om die reden neemt Linda haar volgers mee tijdens haar traject. 

Mooie reacties

Op Twitter laten kijkers weten diep onder de indruk te zijn van Linda. Ze willen haar dan ook een hart onder de riem steken:

Meer over