'Lee zingt vals'

Lee Towers geschokt door sneer Wilfred Genee

22 april 2021 09:50 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Wilfred Genee heeft geen goed woord over voor Lee Towers en zijn zangkunsten, tot verbijstering van de legendarische Rotterdamse rasartiest. 

Lee is momenteel te zien in een reclamespotje voor de Staatsloterij waarin hij de wereld al zingend door een oranje bril ziet.

Vals

In zijn radioprogramma Veronica inside kraakte Wilfred Genee de commercial en vooral Lee's vocale prestaties volledig af. De 75-jarige artiest zou wat Wilfred betreft vals zingen en het vooral voor het geld doen. Zijn twee sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn waren het daar mee eens. Niels: "Ik denk dat Lee gewoon niet heel goed meer kan zingen. Als hij dat You Never Walk Alone zingt, dan doet hij zijn hand naar voren, dat het publiek zingt."

Reactie Lee

In De Telegraaf dient Lee zijn criticasters van repliek: "Ik heb geen idee waar dit ineens vandaan komt, maar ik vind het behoorlijk respectloos. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik een week of vier geleden nee heb gezegd tegen zijn uitnodiging om te komen zingen in zijn tv-programma."

Ahoy

Towers weet niet goed wat hij met de kritiek moet: "Wat moet ik ermee? Ik heb een respectabele carrière achter de rug waar ze allemaal een puntje aan kunnen zuigen, dus ik heb niets meer te bewijzen. Ik heb er alles aan gedaan om optreden in Ahoy ook voor anderen binnen het bereik te brengen. Ik distantieer me hier dus van."

Gimmick

Wilfred heeft zijn woorden inmiddels teruggenomen: "Onze reactie was gewoon een gimmick in een programma dat sowieso altijd een beetje over the top is. Niets meer en niets minder.

Meer over