Geen wondermiddel

Lieke van Lexmond slachtoffer van nepadvertentie afslankpillen

24 april 2019 16:11 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Er gaat een nepadvertentie rond op Facebook waarin de naam en beeltenis van Lieke van Lexmond wordt gebruikt. De presentatrice roept haar volgers op uit te kijken voor het wondermiddel waar ze niet van heeft gesnoept.

Dat de 37-jarige IJsselsteinse er vaak uitziet om door een ringetje te halen, komt volgens haar zeker niet vanwege afslankpillen. "Ik word de hele dag door gewaarschuwd vanwege allerlei advertenties die Facebook over gaan (dankjewel daarvoor!) Er staat een onzin verhaal over pillen waar ik van afgevallen zou zijn, dit is enorme onzin. Trap er niet in en maak ajb melding van oplichterij."

Wondermiddel

Net zoals de rest van Nederland moet Lieke zich ook flink in het zweet werken om in shape te komen en te blijven. "Ik sport en probeer gezond te eten, helaas is er voor mij ook geen wondermiddel om slank te blijven".

Identiteitsmisbruik

Eerder werden al de namen van Johnny de Mol en Humberto Tan gebruikt voor nepadvertenties van bitcoins. Ook acteur Ruud Feltkamp zijn identiteit werd al eens misbruikt. Hij stapte naar de politie.

Meer over