Op vrije voeten

Lil Kleine vrijgelaten in afwachting van onderzoek

16 februari 2022 14:50 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Paul Bergen

Vanmiddag werd Lil Kleine voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft zojuist besloten dan de rapper op vrije voeten mag zolang het onderzoekt nog loopt. Dat heeft Nienke Hoogervorst, de advocaat van Lil Kleine, aan RTL Boulevard laten weten.

Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank eerder nog om de rapper langer vast te houden, maar daar is dus geen gehoor aan gegeven.

Mishandeling

Lil Kleine moest vandaag voor de rechter verschijnen, omdat hij ervan verdacht wordt zijn vriendin Jaimie Vaes te hebben mishandeld.  Afgelopen zondag kwamen er beelden van een beveiligingscamera naar buiten, waarop te zien is dat Lil Kleine een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en daarna haar hoofd tussen het portier klemt. Die vrouw zou zijn vriendin Jaimie zijn.

Reactie

Het was lang wachten op een reactie van het management van Lil Kleine en Jaimie, maar inmiddels hebben zij gereageerd op de aanhouding en laten weten erg geschrokken te zijn. “Wij keuren iedere vorm van fysiek geweld af en tolereren niet dat onze artiesten zich misdragen. Op dit moment zijn we ons aan het bezinnen over het voortzetten van onze samenwerking met Jorik Scholten. Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden.”

Spotify en Madame Tussauds

Gisteren werd al bekend dat meerdere bedrijven klaar zijn met de rapper. Zo heeft Spotify al zijn nummers uit alle playlists gehaald die door de redactie van het bedrijf zelf zijn samengesteld, draaien verschillende radiostations geen muziek meer van Lil Kleine en is zijn wassen beeld in Madame Tussauds inmiddels verwijderd.

Meer over