In overleg met Talpa en Postcodeloterij

Linda de Mol beslist eind deze maand over tv-toekomst

15 februari 2022 09:08 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
De tv-comeback van Linda de Mol zou best nog wel even kunnen duren. De presentatrice gaat eind februari pas knopen doorhakken over haar toekomst op de buis.

In Shownieuws bevestigde Albert Verlinde dat Linda's ingelaste sabbatical mogelijk langdurig van aard kan zijn. De presentatrice zou er nog helemaal doorheen zitten nadat ze brak met partner Jeroen Rietbergen wegens (de bekendmaking van) zijn grensoverschrijdend seksueel gedrag. 

Ik hou van Holland

Linda legde half januari per direct al haar werkzaamheden neer en vertrok naar het buitenland om in alle rust haar verdriet te verwerken. Als gevolg van deze beslissing werden de opnames van een nieuw seizoen Ik hou van Holland ook op het laatste moment opgeschort. Ook deed ze een stapje terug bij haar maandblad LINDA.

Miljoenenjacht

Een maand later is helder dat De Mol niet binnen een week of twee weer als vanouds haar werk kan oppakken. Daarom is overleg nodig over de langere termijn. Met name de opnames van kijkcijferhit Miljoenenjacht dreigen in gevaar te komen. De gesponsorde spelshow begint zondag 27 maart en kan niet zomaar uit de schema's worden gehaald. Volgens Verlinde keert Linda daarom eind deze maand terug naar Nederland voor overleg met Talpa en de Postcodeloterij. 

Plan W

Mocht De Mol besluiten nog wat langer in de luwte te willen blijven en dit seizoen over te slaan, dan treedt bij Miljoenenjacht volgens Albert 'Plan W' in werking. Winston Gerschtanowitz zou naar voren geschoven worden om het stokje van Linda tijdelijk over te nemen. 

Meer over