Voor de muziek

Loes Haverkort last acteerpauze van half jaar in

19 september 2019 12:47 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Loes Haverkort is vooral bekend als actrice in de series De Jacht, Celblok H en Vechtershart, maar de 38-jarige Almelose heeft inmiddels met Lost ook een muzieksingle uitgebracht. De actrice wil zich nu helemaal op de muziek storten en last daarom een acteerpauze in.

"Ik ga er helemaal voor. De komende twee weken gaan we schrijven, dat doe ik samen met mijn man Floris. Tekst en melodie, dat wisselen we af, het is echt een duoproces. Er is geen filmrol waar ik het schrijven van het album nu voor zou pauzeren", vertelde Haverkort in de nacht van woensdag op donderdag in het NPO Radio 2-programma 't Wordt Nu Laat.

James Bond

Toch hield ze nog een kleine slag om de arm. "Voor de vrouwelijke James Bond mogen ze me wel bellen. Dat is een droom. Ik vind ook dat er zo'n filmreeks moet komen." De actrice is dit najaar te zien in de politieserie DNA, waarin zij een gedreven officier van justitie speelt.

It Takes 2

Haverkort werd besmet met het muziekvirus door haar deelname aan It Takes 2. Ze vormde in het SBS-programma een duo met Di-Rect-zanger Marcel Veenendaal en won. Daarna bracht ze de single Lost uit.

Liefde

"Het liedje is een paar jaar geleden al geschreven, maar nooit afgemaakt. Het was dus een mooi moment om dat nu te doen. Lost gaat over de liefde en relaties. Soms raak je elkaar kwijt, en weet je niet hoe het afloopt. Je wil met elkaar verder, hoopt dat het goedkomt, maar daar heb je soms gewoon geen zicht op", zei ze destijds over Lost in het AD.

Meer over