Tien jaar geleden

Marco Borsato had affaire met pianiste Iris Hond

17 oktober 2019 09:39 | sterren | Door Televizier

© Carmen Kemmink/William Rutten
Marco Borsato geeft toe een buitenechtelijke affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond. Marco doet dit naar aanleiding van een onthulling van Privé.

Privé pakt donderdag groots uit met de onthulling dat Marco Borsato een affaire had met pianiste Iris Hond. De geruchten over de relatie gingen al zo'n tien jaar, maar nu Iris door haar Net5-datingshow Iris en de 12 dates extra in de belangstelling staat, is het tijd om het nieuws naar buiten te brengen. Zowel Marco als Iris ontkennen de affaire niet. 

'Vriendschap'

In een persoonlijk bericht op zijn Instagram-account schrijft Marco dat de tijd waarin de affaire met Iris speelde, een grote wissel trok op zowel zijn zakelijke als zijn privéleven. "In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement destijds niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk een zware wissel op ons heeft getrokken (zoals o.a. besproken in de documentaire "Marco Borsato, Meer Dan Ik Alleen”). In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit. Wij zien dit echter als een privé kwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd. Leontine en Marco Borsato #DeTelegraaf

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato) op

Ook Iris geeft in het bericht van Privé aan dat het inderdaad waar is dat ze op 22-jarige leeftijd een relatie had met de toen 42-jarige Dromen zijn bedrog-zanger. "Een bijzondere band zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase in je leven", aldus Iris in een reactie.

De twee ontkennen dat de relatie pas dit jaar is beëindigd, zoals Privé ook weet te vermelden. 

Leontine Borsato

De verklaring van Marco op zijn Instagram is overigens ondertekend door hem én zijn vrouw Leontine Borsato en gaat gepaard met een liefdevolle foto van de twee. "Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit."

Onder de foto reageert ook Leontine vanaf haar eigen account met de woorden: "Hou van jou met heel mijn hart en ziel ❤️"

Iris Hond

Iris en de 12 dates is tegenwoordig elke dinsdag te zien bij Net5. De 32-jarige pianiste heeft daarin elke week een aantal dates die ze vervolgens bespreekt met een relatietherapeut. 

Meer over