Alleskunner

Marieke Elsinga: 6 x sprankelende duizendpoot

12 augustus 2019 09:00 | sterren | Door Televizier

© ANP Kippa
Als radio-dj van Q-music en presentatrice van RTL Boulevard heeft Marieke Elsinga het lekker druk. Met haar aanstekelijke energie houdt de vrolijke duizendpoot schijnbaar moeiteloos alle ballen in de lucht.
  1. Vrolijke sidekick

Marieke maakt haar tv-debuut als sidekick van Humberto Tan in RTL Late night. Ze spat meteen van het scherm en brengt nieuwtjes en socialemediahypes alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze stopt na een jaar. Er is speculatie over de oorzaak: geen chemie met Tan. Zelf houdt ze zich hierover op de vlakte, maar ze geeft wel toe dat het beter klikt met Beau van Erven Dorens in RTL Summernight.

  1. Opvallend talent

Haar harde werken wordt beloond als ze in oktober 2017 de Televizier Talent Award wint voor aanstormend tv-talent. Marieke vindt het winnen van de prijs surrealistisch: “Als kind keek ik altijd naar de uitreiking op tv en dacht dan wat zou het fantastisch zijn om daar een keer te mogen staan.” En dan staat ze er opeens...

  1. Succesvol radioduo

Volgens haar moeder maakt Marieke als kind al radio op een oude cassetterecorder. Met eigen liedjes en wel érg schuine moppen. Samen met Mattie Valk vormt zij nu het succesvolle Qmusic-radioduo Mattie & Marieke. “Wat ik zo leuk vind aan de ochtendshow, is dat ik om negen uur ’s morgens al meer heb gelachen dan menig mens op een hele dag.”

  1. De perfecte combi

Sinds dit voorjaar heeft ze een vaste plek achter de desk van RTL Boulevard. Radio én televisie; die combinatie had ze ooit voor ogen en dat is gelukt. “Ik hou van livetelevisie, wat je nú doet is nú op de buis, dat gevoel kende ik natuurlijk al als radiomaker”, zegt ze daarover. Ook maakt ze reportages in het land. Of ze nou naar de Huishoudbeurs gaat, vanaf de Euromast abseilt, of mensen op straat vraagt wat ze van de eikeltjespyjama van Jesse Klaver vinden: lekker op pad gaan vindt ze het leukste wat er is.

  1. First lady van Nederland

Haar liefdesleven staat bol van geruchten. Ze is ‘smoorverliefd’ op Rick Brandsteder en heeft een relatie met Mark Rutte. Marieke pareert deze hardnekkige roddels met humor. In de LINDA. zegt ze dat ze best first lady van Nederland wil worden. Oh ja, het gerucht dat ze een setje vormt met radiocollega Mattie – hun chemie spat inderdaad van de radio – doet ook al lang de ronde. Hoewel hij wel voldoet aan de eisen van haar ideale man – lang, bruin haar, humor – is de kans dat dit waar is nu wel erg klein geworden. Mattie heeft namelijk een nieuwe vriendin. Naar eigen zeggen is Marieke al twaalf jaar vrijgezel. Ze geniet van de vrijheid, maar je wordt er soms ook een beetje egoïstisch van, ‘mijn leven draait zoveel om mij’, verzucht ze in een podcast.

  1. Grote liefde

#poezelen #pootjes #schattig #Kiki: haar Instagram staat vol foto’s van kat Kiki, die ze cadeau kreeg van Mattie op Werelddierendag. Kiki bleek wel een zorgenkatje. Ze heeft waarschijnlijk een voedselallergie en met haar ontstoken ogen lijkt de kat volgens Mattie op een draak. Marieke is dol op het harige beest: “Ik heb veel liefde te geven en dat stop ik nu allemaal in mijn kat.” 

Marieke is te zien: RTL Boulevard, dagelijks om 18.35 uur op RTL 4

En te horen: Mattie & Marieke, maandag t/m vrijdag om 6.00 uur op Q-music

 

Meer over