Na herseninfarct...

Mariska Bauer legt bom onder comeback De Bauers

8 juli 2023 07:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
In de wandelgangen wordt al langere tijd gespeculeerd over een doorstart van De Bauers, rond het leven van volkszanger Frans en zijn familie. Vrouwlief Mariska laat er echter geen onduidelijkheid over bestaan: zij werkt sowieso niet mee.

Mariska Bauer (47) blikt in een interview met het AD terug op de afgelopen anderhalf jaar waarin ze onverwacht getroffen werd door een herseninfarct. 

Revalidatie

Mariska is van ver gekomen, zo vertelt ze. In de eerste weken na het incident waren er vooral emoties: "Ik was boos, zó boos. Kreeg van iedereen lieve berichtjes dat het wel goed zou komen, maar ik kon mijn mobieltje niet eens vasthouden. We hebben met z'n allen zitten huilen - Frans, Christiaan, Fransje, Jan, Lucas en ik. Drie, vier maanden heb ik in een hoekje op deze bank gelegen. En maar slapen. Eerst ben je bang dat het zo blijft. Maar ik móest overeind, móest mezelf trainen, wennen aan de medicatie ook. Ging soms door oranje, kwam tegen rood aan. Weet je, het is weer leren om met je lijf om te gaan. Nog steeds, eigenlijk. Aanpassen ook: ik reed zo graag in mijn cabriootje, maar ik kan dat lawaai niet meer aan. Nu rijd ik elektrisch."

Rooijakkers over de vloer

Onlangs was Art Rooijakkers bij het stel over de vloer. Naast de revalidatie van Mariska kwam ook het onderwerp van een nieuwe reeks De Bauers ter sprake. In 2004 was de docuserie over het leven van Frans en Mariska zo populair dat het al na één seizoen aan de haal ging met de Gouden Televizier-Ring. Na jaren de boot te hebben afhouden liet Frans doorschemeren dat het niet ondenkbaar was dat de serie terug zou keren. De enige dwarsligger leek jongste zoon Lucas van 14 die liever niet teveel camera's in huis had. Nu blijkt dat Mariska ook haar bezwaren heeft.

Rust

Als gevolg van het infarct merkt Bauer dat ze eerder moe is en daar moest ze mee leren omgaan: "Met hulp heb ik geleerd mijn agenda gezonder in te delen. En naar de Jumbo ga ik meestal 's avonds, dan hoop ik stiekem dat ik geen bekenden tegenkom. Allemaal lief, ze zien niks bijzonders aan mij, maar mijn gestel trekt het niet altijd." Het gevolg is dat ze liever in alle rust thuis is. "Zeker geen docu's of televisie-soaps met Mariska meer", zo tekent de krant op uit haar mond.

Maar kan een docusoap over Frans en zijn familie wel zonder Maris?

Meer over