André van Duin vertelt

'Martine Bijl is depressief'

26 februari 2019 11:50 | sterren | Door Televizier

© Omroep Max ; Roland Reinders
Het gaat niet goed met Martine Bijl en daar maakt André van Duin zich zorgen over. "Het lukt mij niet meer om haar aan het lachen te maken, om eerlijk te zijn. Dat is natuurlijk behoorlijk triest."

Dat vertelt de presentator aan Story. Heel Holland Bakt is nog steeds een groot succes, en het programma was het kindje van Martine Bijl. Sinds haar hersenbloeding in 2015 worstelt ze met haar gezondheid en met een depressie. Haar opvolger André van Duin is rond de kerstdagen nog bij zijn collega op bezoek geweest. 

Depressief

"Hoewel Martine met het schrijven van haar boek een unieke prestatie heeft geleverd – ik heb tranen gelaten van het lachen en van het huilen – kun je niet zeggen dat het op dit moment goed met haar gaat", vertelt Van Duin. "Ze is echt wel depressief, wat ik me in haar situatie ook best kan voorstellen."

Terugkeer

Dat is niet makkelijk, nu het programma zo'n groot succes is. André: "Wat betreft Martine is dat natuurlijk een dubbel gevoel. Ik denk dat we inmiddels allemaal wel de conclusie hebben getrokken dat Martine niet meer terug gaat komen. Zeker na het lezen van haar boek."

Meer over