Matthijs van Nieuwkerk reikt eerste RTL-kerstpakket uit

De jaarlijkse RTL-kerstpakketactie is van start gegaan met Matthijs van Nieuwkerk die het allereerste exemplaar mocht weggeven. 

RTL Nederland kondigde de start van de actie via een persbericht op hun website aan.

Boulevard deelt uit

De laatste jaren presenteert RTL Boulevard rond de feestdagen de actie waarbij gratis een pakket kan worden aangevraagd voor mensen die het echt verdienen. Dit jaar zijn er 25.000 beschikbaar, maar het was uitgerekend kijkcijferconcurrent Matthijs van Nieuwkerk die het eerste mocht uitreiken. Hij kreeg de goedgevulde doos uit handen van Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens die zich toepasselijk hadden uitgedost.

Vrijwilliger

Matthijs hoefde niet lang na te denken over de vraag wie volgens hem het pakket 't meest verdiende. Zijn keus viel op de 72-jarige Frans Goossens:  "Ik was vorige week bij de opening van de nieuwe vleugel van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Ik ontmoette daar Frans, die zich daar als vrijwilliger zeer nuttig maakt. Ik was zo onder de indruk van zijn inzet en bevlogenheid. Deze man dacht: ‘Ik ga niet thuis zitten, ik ga mij nuttig maken’ en heeft toen zelf het ziekenhuis gebeld. Hij rijdt nu patiënten van en naar behandelkamers.”

Symbool

Voor Matthijs is Frans exemplarisch voor iedereen die zich belangeloos inzet voor zijn medemens. “Frans staat symbool voor al die vrijwilligers daar die fantastisch werk doen. Deze mensen zijn de smeerolie van het ziekenhuis en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Reageren