'Alsof de tijd had stilgestaan'

Mattie en Wietze herenigd na vijf jaar ruzie

7 maart 2022 14:23 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP
Radio-dj's Mattie Valk en Wietze de Jager vormden jarenlang een succesvol duo op Qmusic tot zij ruzie kregen en uit elkaar gingen. Na vijf jaar waren zij vandaag voor het eerst weer samen te horen op de radio.

Vandaag zijn er de hele dag radio-dj's van verschillende zenders aan elkaar gekoppeld om de campagne van Giro555 te steunen. Met Radio555 hopen zij zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Reden voor Mattie en Wietze om de handen ineen te slaan en de strijdbijl te begraven.

Hereniging

Mattie en Wietze waren het tweede radio-duo van de dag. "Over abrupte eindes gesproken, daar hebben wij ervaring mee", begint Mattie lachend als hij een plaat afkondigt. Wietze kan er ook hartelijk om lachen en daarmee is het ijs gebroken. Ze zijn het er al snel over eens dat ze beiden gespannen zijn voor deze radio-uitzending. "Voor het weekend hebben we al even kort een meeting gehad. Toen ik je zag omschreef ik het een beetje als het kijken naar een ex: ergens voel je nog een soort van liefde en vertrouwen, maar aan de andere kant denk je ook 'wat ben je toch een bokkenlul'", vertelt Wietze. Mattie vervolgt: "Ik heb het tegen mijn vrienden verteld als 'het voelde een beetje alsof de tijd had stilgestaan', want je hebt nog steeds met dezelfde twee mensen te maken. Dat gesprek was eigenlijk alsof ik je bij wijze van spreken drie dagen eerder nog had gesproken." Wietze beaamt dit. "We gaan er een mooie ochtend van maken", sluit Mattie af.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mattie Valk (@mattievalk)

Eigen weg

Na de ruzie van vijf jaar geleden zijn de radio-dj's ieder hun eigen weg gegaan. Mattie maakt nu samen met Marieke Elsinga de ochtendshow op Qmusic. Wietze doet hetzelfde met Klaas van der Eerden voor Radio 538. De hereniging was daarom ook maar eenmalig, voor het goede doel.

Meer over