Radiodj's herenigd

Mattie Valk en Wietze de Jager begraven strijdbijl voor Giro555

3 maart 2022 10:07 | sterren | Door Judith Regeling

© REINIER RVDA
Mattie Valk en Wietze de Jager komen weer nader tot elkaar. De dj's, die vijf jaar geleden na een ruzie uit elkaar gingen, gaan maandag samen radiomaken voor Giro555.

Mattie Valk noemt het een mooi moment om het verleden achter zich te laten, zo vertelde hij vanmorgen op Qmusic.

Lees ook: Maandag tv-actie voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne 

Mattie en Wietze

Mattie Valk en Wietze de Jager waren jarenlang een onafscheidelijk duo bij Qmusic. Tot daar in 2017 verandering inkwam. De twee zouden namelijk samen overstappen naar Sky Radio, maar op het laatste moment besloot Mattie Valk alsnog bij zijn oude zender te blijven in ruil voor een verbeterd contract en een Tesla, zonder dit met Wietze te overleggen. Dit leidde tot een breuk die tot de dag van vandaag nog niet opgelost leek te zijn.

Strijdbijl begraven

Toch begraven de twee vijf jaar na dato alsnog de strijdbijl. "Het wordt best een bijzonder moment aanstaande maandag", zo blikte Mattie Valk vanmorgen op Qmusic nota bene vooruit. "Dit is ons gevraagd en we hebben allebei meteen ja gezegd. We vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten. En zeker als je nu kijkt wat er allemaal aan de hand is in de wereld, dan zet dat dingen ook in perspectief, om het zacht uit te drukken."

Landelijke actie

Wie benieuwd is of de twee ergens nog een chemie hebben, moet maandag tussen 08:00 uur en 10:00 uur 's ochtends zijn radio aanzetten. De twee heren zijn dan op alle Nederlandse radiozenders te horen. 

Meer over