Boek geschreven

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik op haar vijftiende

27 februari 2023 10:18 | sterren | Door Esther Hut

© RTL

In Chateau Meiland lijkt het gezin altijd een leuk en gezellig leven te hebben geleid, maar niets is minder waar. Maxime Meiland vertelde gisteravond bij Humberto op Zondag dat zij in het verleden met seksueel misbruik te maken heeft gehad.

Binnenkort brengt ze het boek Maxime - misbruikt, ontspoord en nu.... gelukkig! uit en vertelt ze er openhartig over. Met haar boek hoopt Maxime jongeren mee te geven dat 'het uiteindelijk wel goed komt'.

Naaktfilmpje

Aan tafel bij Humberto Tan vertelt Maxime, in aanwezigheid van haar moeder Erica, over haar ervaringen waar ze vanaf haar veertiende mee te maken kreeg. "Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee. Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter. 

Onhandelbaar en veel drank

Bij het naaktfilmpje blijft het niet. Het wordt zelfs erger. Op haar website valt te lezen dat 'de echte Maxime een gelukkig kind was, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting. Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant'.

'Claire was mijn redding'

Aan Humberto vertelt ze zelfs dat ze wel eens een poging heeft gedaan tot zelfdoding. "Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten", aldus Maxime. "Ik heb wel pogingen gedaan, ja."

Het boek van Maxime komt uit op 30 maart en is geschreven samen met Jan Dijkgraaf.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Meer over