Michael J. Fox wordt angstig aangekeken vanwege Parkinson

Michael J. Fox heeft het gevoel dat mensen hem anders aankijken sinds bekend is dat hij Parkinson heeft. "Mensen kijken me aan met angst en verdiet in hun ogen."

Michael J. Fox staat op de cover van de nieuwste editie van het tijdschrift Rolling Stone. In een uitgebreid interview vertelt hij hoe het momenteel met hem gaat.

"Het gaat goed met me"

Zo legt hij in het interview uit dat hij zelf niet overstuur raakt door zijn symptomen, maar andere mensen wel. Hij begrijpt wel hoe dat komt: "Ze kunnen niet zien wat ik echt voel en dat is dat het goed met me gaat!"

Larry King

Als voorbeeld noemt hij een gesprek dat hij na zijn diagnose deed met talkshowhost Larry King. "Het was anders dan anders en ik realiseerde me dat het de eerste keer was dat ik met hem sprak sinds mijn diagnose en dat hij bang was."

The Michael J. Fox Show

Binnenkort start Michaels nieuwe programma The Michael J. Fox Show, een comedy geïnspireerd op het leven van de acteur. De eerste aflevering wordt op 26 september uitgezonden en er zijn inmiddels al 22 afleveringen besteld.

Ondanks alles heeft hij veel zin deze nieuwe klus: "Mensen vroegen me of ik wel zeker weet dat ik het aankan. Ik zei: 'Nee, dat weet ik niet zeker, maar ik wil het en ik heb de kans.'"

The Good Wife

De ziekte van Parkinson werd in 1991 vastgesteld bij de Michael J. Fox, in 1998 maakte hij dit openbaar. Sindsdien maakt de acteur zich hard voor onderzoek naar de ziekte.

Sinds 2010 speelt Michael regelmatig de rol van Louis Canning in The Good Wife, een advocaat die misbruik maakt van zijn ziekte 'tardieve dyskinesie', een bewegingsstoornis.

Reageren