Michael J. Fox "zette het op een zuipen" na diagnose Parkinson

Michael J. Fox greep gelijk naar de fles toen hij te horen kreeg dat hij Parkinson had. Hij vertelt nu openhartig over zijn drankgebuik en de ziekte.

In 1991 kreeg Michael J. Fox te horen dat hij Parkinson had. In de radioshow van Howard Stern vertelt Fox over deze periode: "Ik voelde me hulpeloos. Het voelde oneerlijk... het is moeilijk uit te leggen."

Zwaar zuipen

Om met dit gevoel om te gaan greep Michael naar de fles: "Mijn eerste reactie was om het zwaar op een zuipen te zetten. Eerder dronk ik op feestjes, maar nu was ik gewoon in mijn eentje aan het drinken. Elke dag."

Geen doodstraf

Gelukkig kwam de 52-jarige acteur er na een jaar zelf achter dat deze 'zelfmedicatie' niet de juiste oplossing is. "Ik ben toen in therapie gegaan", vertelt Fox. Hier leerde hij dat Parkinson geen doodstraf is: "Dat was de ommekeer. Mijn huwelijk werd weer beter en mijn carrière kwam ook weer van de grond."

Michael J. Fox Show

Zijn carrière zit inderdaad weer in de lift. Michael is regelmatig in The Good Wife te zien en binnenkort start zijn nieuwe programma The Michael J. Fox Show, een comedy geïnspireerd op het leven van de acteur. De eerste aflevering wordt op 26 september uitgezonden en er zijn inmiddels al 22 afleveringen besteld.

Bekijk het interview van Howard Stern met Michael J. Fox hieronder:

Reageren