Netflix werkt samen met Leonardo DiCaprio

Netflix gaat samen met Leonardo DiCaprio werken aan nieuwe documentaires over natuur en milieu. Het eerste gezamenlijke project, Virunga, was een succes.

De nieuwe documentaires en docuseries gaan exclusief in première op Netflix en worden geproduceerd door Leonardo DiCaprio. Samen met het bedrijf Appian Way gaat Leonardo projecten ontwikkelen over milieu en natuurbehoud.

Virunga

Vorig jaar verscheen al de documentaire Virunga, over een nationaal park in Congo. Dat was de eerste samenwerking tussen Netflix en Leonardo DiCaprio. Een succes, want deze film is genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste documentaire'.

Actie

Leonardo DiCaprio is enthousiast: "Tijdens de samenwerking met Netflix aan Virunga kwamen we erachter dat we dezelfde ideeën hebben over projecten die we willen ontwikkelen en aan kijkers wilden laten zien", zegt hij. "We moeten nu in actie komen voor onze planeet en daarom hebben we dringend getalenteerde vertellers nodig die duidelijk de problemen waarmee we te maken hebben, kunnen aankaarten."

Lees ook: Netflix zet deze maand de nieuwe series Bloodline en Unbreakable Kimmy Schmidt online.

Reageren