Ontroerde Bridget Maasland neemt afscheid van Shownieuws

9 februari 2016 23:47 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Na vier jaar nam presentatrice Bridget Maasland afscheid van SBS Shownieuws. Maar haar vertrek bij de nieuwsrubriek bleef alles behalve onopgemerkt. 

Bridget werd in 2012 aangesteld als een van de nieuwe, vaste presentatoren van Shownieuws. Samen met Beau van Erven Dorens bepaalde ze sindsdien het gezicht van het populaire SBS-programma.

Milde Maasland 

In haar tijd achter de desk van de dagelijkse gossip rubriek liet Bridget definitief zien dat ze een warme, grappige en invoelende persoonlijkheid was. Vaak moest ze vechten tegen de slappe lach, vooral tijdens de late uitzendingen waarin ze met onder anderen Kees Tol, Koos van Plateringen, Maurice Wijnen en Evert Santegoeds een schaamteloos feestje bouwde. 

Net 5

Na vier jaar vond Bridget het tijd voor nieuwe uitdagingen, zo bleek eind januari toen haar overstap naar Net 5 bekend werd. Ze gaat er diverse nieuwe programma's presenteren, waaronder een realityshow in LA én het verslag van de Oscars. Ook al heeft heeft Maasland veel zin in haar nieuwe klussen, afscheid nemen van "haar" Shownieuws was alles behalve eenvoudig

Waardig afscheid

De laatste uitzending viel Maasland zwaar, ook Patty Brard en Koos van Plateringen moesten vechten om hun emoties in bedwang te houden. Al helemaal toen Bridget in de laatste minuten een item aankondigde over het interieur van Piet Paulusma. Dat bleek allemaal nep, zo onthulde Patty die Bridget "een van de liefste vrouwen die ik ken" noemde. Daarop werd een band ingestart met al haar hilarische hoogtepunten in vier jaar showbizz nieuws.

Gedropt

Na de compilatie waarin al haar SBS collega's d'r het beste wensten, was het aan Bridget om met rode oogjes afscheid te nemen van iedereen. Wel onthulde ze dat ze nog lang niet af is van Patty Brard. Na de Oscars en de opnames van haar nieuwe Net 5 realityreeks worden Patty en Bridget naar verluidt samen ergens gedropt. Wat dat oplevert? Blijf kijken!

Meer over