Iconisch moment

Oud-Mol Jeroen Kijk in de Vegte reageert op Mol België: 'Mond viel open'

12 april 2022 13:38 | sterren | Door Judith Regeling

© RTL still
Jeroen Kijk in de Vegte stond net als alle kijkers versteld toen de Mol uit de Vlaamse editie van Wie is de Mol? afgelopen zondag het bijltje erbij neergooide. Bij RTL Boulevard reageert de oud-mol op het nu al iconische moment.

Hij kan zich er echter wel wat bij voorstellen. De druk van een Mol kan namelijk hoog oplopen.

Lees ook : Belgische Mol kan het niet meer aan en stapt uit Wie is de Mol? 

De Mol België

Toch zag hij het op voorhand totaal niet aankomen. "Mijn mond viel open. Ik dacht: wat?!", vertelt Jeroen Kijk in de Vegte nu aan RTL Boulevard. "Ik dacht nog even: wat een fantastische stunt. Dit hebben ze supergoed bedacht en dan zul je zien, keert hij volgende week gewoon weer terug en dan zit het weer anders." Maar niets blijkt minder waar. "Het was gewoon zoals het was."

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte, die zelf in 2020 de rol van zijn leven mocht spelen, hield het dan ook niet droog toen bleek dat het echt zo was. "Ik heb het zitten kijken en moet eerlijk zeggen: ik kon het lastig drooghouden bij die jongen die er zo inging. Hij legde die lat zo hoog voor zichzelf en was zo streng voor zichzelf. Hij vroeg zelfs aan de makers hoe hij het had gedaan." 

Luuk Ikink

Luuk Ikink vindt het maar lastig te begrijpen. "Het is toch gewoon een spelletje?" Nou, niet helemaal. "Toch Luuk, als je erin zit, is er niets anders op de wereld dan Wie is de Mol?. En wat ik Jon van Eerd al hoorde zeggen: je voelt je verantwoordelijk voor het programma, deze grote productie waar jij de hoofdrol in speelt." En dat is dus precies waar het bij de  35-jarige fysiotherapeut Philippe Minguet de mist in ging.

Bekijk hier het hele fragment terug.

De Mol is elke maandag vanaf 20:00 uur te zien op NPO Start.

Meer over