Bizar moment

Belgische Mol kan het niet meer aan en stapt uit Wie is de Mol?

11 april 2022 10:21 | amusement | Door Esther Hut

© wieisdemol.be

Een primeur gisteravond in de geschiedenis van Wie is de Mol?. In de Belgische editie kon de mol de druk niet meer aan en besloot halverwege het programma de handdoek in de ring te gooien.

De 35-jarige fysiotherapeut Philippe Minguet was de mol van het tiende seizoen en verraste gisteravond iedereen met zijn boodschap. Het is namelijk nog nooit voorgekomen dat een mol vroegtijdig stopt met het programma.

Videoboodschap

In een videoboodschap geeft Philippe meer duidelijkheid. "Ik heb nog nooit gefaald en nu heb ik het gevoel van wel. Dat breekt me. "De eerste proeven gingen vlot, maar daarna kreeg ik mijn spel niet meer gespeeld. Aan het einde van de rit wou mijn lijf niet meer mee."

Tijdens het slapen versproken

Philippe vertelt dat het allemaal begon toen hij lag te slapen. "Ik was aan het slapen en dromen over een proef waar er geld in de pot was gebracht. Zijn kamergenoot maakte hem wakker en wees hem erop dat hij gepraat had in z'n slaap over de proef, sindsdien dacht hij dat hij zichzelf had verraden en durfde Philippe niet meer te slapen.

"Ik dacht 'Ik heb het verklapt, en nu staat het in grote letters op mijn hoofd', waardoor ik mij ook constant verdacht voelde. Daarin ben ik zelf in een soort tunnelvisie beland. Als je in je eigen hoofd zit te malen dan lukt het niet meer.”

Alles ging perfect

Presentator Gilles de Coster zag zijn beslissing totaal niet aankomen. “Wij waren in de wolken over zijn prestaties en hij deed eigenlijk perfect wat hij moest doen. Eerlijk, ik vind wat Philippe heeft gedaan het moedigste wat er ooit gebeurd is. Als je hoofd niet meer mee wil, haal je de eindstreep niet.’’

Nieuwe mol

De programmamakers moesten natuurlijk meteen iets nieuws verzinnen en hebben daarom voor de komende zes afleveringen een nieuwe mol aangewezen. In Nederland doen alleen bekende Nederlanders mee aan het programma, maar in België zijn de kandidaten onbekend.

De Vlaamse editie van Wie is de Mol? is ook erg populair onder Nederlandse kijkers. De afleveringen zijn te zien via NPOStart.

Meer over