Hugo Logtenberg volgt op...

Paul Witteman stopt met Buitenhof

Paul Witteman presenteert begin december zijn laatste Buitenhof. De 72-jarige programmamaker doet op eigen initiatief een stapje terug.

BNNVARA bevestigde het vertrek van Witteman via een persbericht en kondigde ook aan wie Paul namens de omroep opvolgt als presentator van het wekelijkse, politieke praatprogramma. 

Hugo Logtenberg

Het gaat om de 44-jarige journalist Hugo Logtenberg. Hij heeft nog niet veel tv-ervaring, toch vindt BNNVARA-directeur hem geknipt voor de job: "Hij leidde eerder de politieke redactie van NRC en nu de onderzoeksjournalistieke redactie van die krant. Als politiek interviewer op tv is hij nieuw, maar we hebben veel vertrouwen in Hugo voor de toekomst."

Te druk

Witteman nam de beslissing zelf omdat twee live programma's op de zondag hem te druk worden: "Diezelfde middag presenteer ik ook al Podium Witteman, da's is iets teveel van het goede. Bovendien wil ik me ook graag op andere tv-bezigheden kunnen blijven richten, zoals onlangs het televisie-tweeluik Uit coma."

Laatste keer

Paul Witteman presenteerde Buitenhof in eerste instantie van 1995 tot 2006. Na het stoppen van Pauw & Witteman keerde hij in 2014 terug. Zijn laatste aflevering is zondag 9 december aanstaande.

Meer over: