Spannende dag

Peter Gillis en zoon Mark staan vandaag oog in oog met overvaller

18 juli 2022 11:06 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / ROB ENGELAAR

Peter Gillis en zijn zoon Mark maken zich op voor een spannende dag. Vandaag komt namelijk een van de drie overvallers van Mark voor in de rechtbank in Den Bosch.

En vader en zoon zijn ook aanwezig in de rechtbank. Mark laat aan Shownieuws weten niet gespannen te zijn. Peter daarentegen zegt slecht geslapen te hebben en vindt het allemaal "wel heavy". 

UPDATE 18 juli, 11:24 uur: De zitting is voorbij en de verdachte heeft te horen gekregen dat hij langer in de gevangenis moet blijven, omdat er teveel ernstige verdenkingen zijn. Peter en Mark lieten voor de zitting al weten erg benieuwd te zijn hoe de verdachte eruit zou zien, maar helaas voor hen was hij zelf niet aanwezig. Alleen zijn advocaat zat in de rechtbank. Op 13 september is er weer een zitting.

Vrijlating of niet?

De zitting is pro forma. Wat betekent dat er vandaag niet gepraat gaat worden over de overval, maar over de verdachte zelf. Hij zal te horen krijgen of er genoeg verdenking is om hem in voorarrest te houden of dat de rechtbank hem (tijdelijk) vrijlaat.

Bekende van de politie

De verdachte is een 40-jarige man uit Den Bosch. Hij werd afgelopen april opgepakt nadat er DNA-sporen van hem waren gevonden in het vakantiehuisje van Mark. Deze man bleek al een bekende van de politie te zijn.

Overval

Vorig jaar november werd Mark 's avonds thuis overvallen door drie gemaskerde mannen.  Ze probeerden hem tegen de grond te werken door hem te schoppen en te slaan en hebben uiteindelijk pepperspray en een taser gebruikt om de realityster vervolgens mee naar binnen te slepen. Daar hebben ze hem vastgebonden en zelfs proberen te wurgen.

Niet alleen lichamelijk moet Mark bijkomen, maar hij vertelde na de overval ook mentaal een flinke dreun te hebben gehad en dat hij geholpen werd door slachtofferhulp en nog steeds niet goed slaapt.

Andere verdachten

Naast de 40-jarige verdachte zitten er nog twee andere mannen vast die iets te maken hebben gehad met de overval. Daarbij ging het om een 42-jarige man uit Rosmalen een 22-jarige man uit Den Bosch.

Op 13 september is er weer een zitting in de zaak en worden waarschijnlijk ook de andere twee verdachten voorgeleid. 

Meer over