Te vroeg geboren...

Pieter Derks schrapt tournee vanwege dochter

4 Oktober 2018 14:16 | sterren | Door Jef Willemsen

© Bob Bronshoff
Pieter Derks is de komende weken niet in het theater te zien. De cabaretier maakt tijd vrij voor zijn gezin nu zijn pasgeboren dochter na een darmoperatie in het ziekenhuis ligt.

Derks maakte zijn besluit via social media bekend. 

Bobbie

Pieter en zijn vrouw Noortje Buiting werden zes weken verrast door de vroeggeboorte van hun derde kindje. Dochter Bobbie was niet alleen prematuur, ze kampt volgens Derks ook met darmproblemen. Daar is ze inmiddels aan geopereerd, maar ze moet nog wel herstellen in het ziekenhuis: "Dus ik wil er zijn voor haar, voor mijn vrouw en voor onze twee andere kindjes", aldus Pieter.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Lief publiek! Zoals jullie hier zien gaat de voorstelling in Nijmegen komende zaterdag niet door. En dat is niet de enige, helaas. Ik moest jullie ook al teleurstellen in Den Haag, Deventer, Leidschendam en Huizen. Dat spijt me enorm, want ik was tot nu toe altijd trots dat ik nog nooit een voorstelling had hoeven afzeggen (op die ene keer in Emmen na, toen er slechts 2 betalende bezoekers bleken te zijn). Maar nu kan ik écht even niet anders. Mijn dochtertje Bobbie is inmiddels bijna zes weken oud, en behalve te vroeg geboren is ze ook aan haar darmpjes geopereerd. Daarvan is ze nog aan het herstellen in het ziekenhuis. Dus ik wil er zijn voor haar, voor mijn vrouw en voor onze twee andere kindjes. Dat betekent dat ik ook alvast sorry moet zeggen tegen iedereen die zou komen kijken in Oostknollendam, Hellevoetsluis, De Meern, Vlaardingen, Amersfoort en Druten. Ik hoop vanaf 18 oktober weer te kunnen optreden, als mijn dochtertje zich er zo knap bovenop blijft knokken als ze de afgelopen weken al heeft gedaan. En ik hoop jullie allemaal weer terug te zien, in welk theater dan ook! Met ook nog heel veel dank voor alle lieve berichten, felicitaties en harten onder de riem!

Een bericht gedeeld door Pieter Derks (@pieter_derks) op

Afzeggingen

Dit betekent wel dat Pieter zijn try-out tour zeker twee weken moet onderbreken: "Dat spijt me enorm, want ik was tot nu toe altijd trots dat ik nog nooit een voorstelling had hoeven afzeggen. Dat betekent dat ik ook alvast sorry moet zeggen tegen iedereen die zou komen kijken in Oostknollendam, Hellevoetsluis, De Meern, Vlaardingen, Amersfoort en Druten. Ik hoop vanaf 18 oktober weer te kunnen optreden, als mijn dochtertje zich er zo knap bovenop blijft knokken als ze de afgelopen weken al heeft gedaan.

Meer over