Leven onder vergrootglas

Rachel Hazes: 'Media schuldig aan emotionele burn-out André'

14 oktober 2021 09:18 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS/Nick van Ormondt
Rachel Hazes weet wel waarom haar zoon een burn-out heeft: het meningencircus door de vele media aandacht is André teveel geworden.

André Hazes is al weken spoorloos, wat tot grote consternatie en geruchten leidt bij entertainmentprogramma's als Shownieuws en RTL Boulevard die willen weten waar de zanger toch is. 

Albert Verlinde

André's moeder Rachel is wat eenvoudiger te traceren. Albert Verlinde belde met haar voor Shownieuws en kreeg een uitgebreide verklaring. Volgens Rachel is er nog niet één procent waar van de geruchten die in de media de ronde doen. Van zijn vermeende cokeverslaving tot opname in een buitenlandse kliniek tot een relatiebreuk met Sara van Soelen.

Harde wereld

In een schriftelijke verklaring zegt Rachel het volgende: "André heeft op 10-jarige leeftijd zijn vader verloren en nam toen voor zichzelf de taak op zich om de man in huis te zijn. Toen werd hij op 13-jarige leeftijd ineens bekend als zanger in België en Nederland en kwam hij al heel jong terecht in een heel harde wereld. Dan op 20-jarige leeftijd wordt hij verliefd op een oudere vrouw en op zijn 22ste ineens vader."

Kinderjaren

Rachel vervolgt: "Dan wordt er naast zijn drukke carrière ook thuis verwacht dat hij een volwassen gezinsleven gaat leiden, terwijl hij zijn eigen kinderjaren heeft overgeslagen. Dan komt die relatie op 27-jarige leeftijd ten einde, wat altijd pijnlijk is, ook omdat er een kind bij betrokken is, en dan heeft heel Nederland ook nog eens een mening over je." 

Emotionele burn-out

In haar relaas rept Rachel met geen woord over haar eigen, sturende rol in het feit dat André al op jonge leeftijd artiest werd. Ook gaat ze voorbij aan het feit dat de zanger tot voor kort elk detail van zijn leven uitgebreid deelde op zijn socials. Ze legt de schuld bij de media: "Alles wat hij doet ligt onder een vergrootglas en hij kan het nooit voor iedereen goed doen. Al met al niet zo vreemd dat iemand dan een emotionele burn-out heeft."

Meer over