Vanwege een penetrante geur

René van der Gijp staande gehouden door politie

3 Juli 2018 14:24 | sterren | Door Televizier

© ANP
René van der Gijp werd zaterdag plotseling staande gehouden door de politie. Hierdoor miste hij twee voetbalwedstrijden, en dat is iets dat je niet bij hem moet flikken. “Ik ben twee of drie uur met die mensen bezig geweest”, aldus de voetbalanalist.

Van der Gijp vertelde het bizarre verhaal in VI Oranje blijft thuis. “Ik was met de boot wezen varen naar Rotterdam en ik denk: ik ga nog even een mosseltje eten in Rotterdam en dan vaar ik weer terug, dan leg ik die boot aan en ga ik lekker die wedstrijdjes kijken.”

Politiebusje

Het liep allemaal anders. Twee agenten kwamen op hem af en vertelden hem dat hij benzine had geloosd in de rivier. “Op een gegeven moment zegt die man: ‘Ik wil die boot zien.’ Ik moest in het politiebusje zitten met mijn handen op mijn rug. Dat busje was helemaal van glas en weet je hoe warm het was? 63 graden. Die agenten gingen om mijn boot lopen en foto’s maken van de boot.”

Bananasplit

Het duurde allemaal verschrikkelijk lang. “Ik zeg: ‘Jongens, wat zijn we nou aan het doen?’ Daarop zei de agent: ‘Er heeft iemand op de elfde verdieping van een flatgebouw toen u weg vaarde een hele penetrante geur geroken’.” Dat vond Van de Gijp zo’n bizar antwoord dat hij zeker wist dat hij in Bananasplit zat.

Serieus

Helaas kwam Frans Bauer niet om de hoek kijken. “Nee, ze namen het allemaal heel serieus. Weer foto’s nemen en maar kijken of er geen klein vlekje in het water zou verschijnen, maar die verscheen niet. Het enige wat het geweest had kunnen zijn is dat ik een enorme scheet gelaten heb en dat die gozer op de elfde verdieping een heel goede neus heeft.”

Lees ook:  Arie Boomsma noemt VI-mannen ‘zwakke tv-makers’

Meer over