René van der Gijp maandag definitief terug bij Voetbal Inside

12 maart 2016 08:55 | sterren | Door Televizier

René van der Gijp is komende maandag weer te zien bij Voetbal Inside, anderhalve week na het overlijden van zijn vriendin Daniëlle.

Gijp deed deze belofte vrijdagavond in VI tijdens een gesprek met Johan Derksen dat bij hem thuis gefilmd was.

"Jezus Christus"

Een duidelijk geëmotioneerde Gijp blikte terug op de droevige gebeurtenissen van de laatste dagen. Aan niets was te merken dat Daniëlle iets mankeerde, tot hun zoon Nicky (15) haar de volgende ochtend dood in bed aantrof: "Om zeven uur 's ochtends ging mijn telefoon en Nicky schreeuwde dat ze mama aan het reanimeren zijn. Toen heb ik maar twee dingen gezegd volgens hem: Godverdomme en Jezus Christus''.

Voetbal helpt

Inmiddels is Nicky bij René ingetrokken en proberen ze er het beste van te maken. Daar helpt voetbal bij, aldus René: "Gister lag die kleine hier naar Liverpool tegen Manchester United te kijken, ik zat aan tafel en dan heb je het er toch een beetje over, he? "Goh, hoe speelt Memphis?" Hij is net zo gek van voetbal als wij, Johan."

Door met leven

Alleen daarom al zijn vader en zoon vastbesloten zo snel mogelijk de draad weer op te pakken. René had nog voorgesteld samen een week weg te gaan om tot rust te komen, maar Nicky wilde het liefst weer naar school. Reden voor René om maandag weer aan te schuiven bij VI: "Ik zou er heel veel moeite mee hebben als ik werk deed waar ik tegen op keek, maar dit is zo leuk, ik heb er zoveel plezier in. Het is een soort afleiding, dat gekke voetbal.''

Meer over