Verwoesting door passie

Tuinman Rob Verlinden was een wild seksbeest

25 november 2019 09:17 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS
Rob Verlinden doet in zijn nieuwe biografie Verwoesting door passie een boekje open over zijn leven. De tv-tuinman heeft naar eigen zeggen geluk dat 'ie er nog is.

In een openhartig gesprek met Ivo Niehe in zijn TV Show deed Rob zijn onthullende relaas. 

Homoseksualiteit

Zo wist Rob Verlinden op zijn 13e al dat hij op mannen viel, maar toch trouwde hij op z'n 22e met een vrouw. Samen kregen ze dochters Fleur en Roos: "Het was destijds sociaal niet wenselijk, je werd een halve paria als je er voor uit kwam. Ik vind ook dat jongeren moeten horen: "Kom in godsnaam uit de kast, anders ga je een brokkenpiloot worden. Dat ben ik nét niet geworden."

HIV

Tegen Ivo vertelt Rob voor het eerst over zijn HIV-besmetting. In 1991 leefde hij al met zijn partner Robbie toen een arts hem telefonisch meedeelde dat hij serpositief is: "Destijds betekende die diagnose dat je 6 maanden tot 6 jaar te leven had. Gelukkig kwamen er toen net de eerste HIV-remmers op de markt, maar als ik een jaar eerder was geweest dan was ik er net als Freddie Mercury al niet meer geweest."

Kwalen

De workaholic hield er naast zijn drukke werk voor Eigen huis en tuin ook een wild privéleven op na. Hij heeft alles uitgeprobeerd op gebied van seksualiteit en drank. Dit moordende tempo wreekte zich uiteindelijk: "De artsen zeiden: als je zo doorgaat, leef je niet lang meer. Het is een groot wonder dat ik de oude dag gehaald heb, je kunt bijna kwartetten met de kwalen die ik heb."

53 kilo

Het moordende werktempo wreekte zich de laatste jaren. Rob kreeg last van hartklachten, een verwaarloosde longontsteking leverde problemen op en later volgde de diagnose Parkinson. In 2018 was hij bijna bezweken: "Vorig jaar heb ik twee dagen kiele-kiele gelegen. Ik woog nog 53 kilo en kon amper m’n hand optillen. Voor je omgeving is het erger, zelf voel je dat het langzaam wegloopt." Op het laatste moment sloeg een antibioticum aan waardoor Rob toch weer opkrabbelde.

Parkinson

Er is ook positief medisch nieuws te melden. Rob onderging onlangs een ingrijpende hersenoperatie waarbij elektrodes in zijn hersens geplaatst worden die stroomstootjes naar het brein sturen om de fysieke gevolgen van Parkinson te reguleren. De operatie heeft Rob zijn leven teruggegeven: "Ik veranderde langzaam in een zombie en kon amper nog reageren, dat is nu weg. Ik heb goede en slechte dagen, maar ik ben er nog."

Het boek Rob Verlinden - Verwoesting door passie is online te bestellen.

Meer over