3,5 jaar lang alleen bij RTL

RTL 4 biedt Peter R. de Vries exclusief contract aan

24 februari 2020 22:43 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Een opmerkelijke zet: Peter R. de Vries heeft een exclusief contract getekend bij RTL 4. De komende 3,5 jaar is de 63-jarige misdaadjournalist uitsluitend te zien in RTL programma's.

Peter zette eerder vandaag zijn krabbel onder het contract in het bijzijn van zenderbaas Sven Sauvé en naamgenoot Peter van der Vorst.

Eigen programma

In RTL Boulevard lichtte De Vries later die avond zijn nieuwe deal toe. Hij mag alleen nog maar misdaad duiden, commentaar geven en juridisch advies verstrekken in programma's van RTL Nederland. Hij gaat door met zijn job als deskundige bij Boulevard, duikt ook op in andere RTL titels en er is zelfs sprake van een mogelijk eigen programma. Het is voor het eerst dat De Vries zich voor langere tijd laat vastleggen. Als freelancer werkte hij de afgelopen jaren voor meerdere zenders. 

De raadkamer

Zo was Peter in 2018 nog korte tijd een SBS-gezicht met het matig bekeken De raadkamer dat al na één seizoen sneuvelde wegens gebrekkige kijkcijfers. Ook was hij in die periode een graag geziene gast in talkshows bij zowel NPO als RTL 4. Zijn nieuwe contract maakt aan dergelijke uitstapjes een definitief einde. De deal met RTL loopt tot de zomer van 2023, als Peter enkele maanden verwijderd is van z'n AOW. 

Meer over