Kijkje in de werkzaamheden

RTL werkt aan documentaire over Mark Rutte

11 juni 2024 07:25 | sterren | Door Tessa Kok

© AFP / Miguel Medina
RTL is bezig met het maken van een documentaire over demissionair-president Mark Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd aan RTL Boulevard.

Documentaire

Eerder deze week onthulde Jort Kelder, een goede vriend van Mark Rutte, in talkshow Op1 dat er een documentaire over Rutte in de maak is. Dit nieuws is nu officieel bevestigd.

Een woordvoerder van Rutte deelde met RTL Boulevard meer details over wat kijkers kunnen verwachten. De documentaire geeft een kijkje in de werkzaamheden van de VVD-politicus, zowel voor als achter de schermen. Daarnaast ligt de focus op het werken op het Binnenhof, dat binnenkort tijdelijk sluit voor renovatie.

Mark Rutte

Mark Rutte is de langstzittende premier van Nederland. Al sinds 14 oktober 2010 is hij minister-president van ons land. In juli 2023 kondigde hij zijn vertrek uit de politiek aan. Zodra het nieuwe kabinet geïnstalleerd is, zal Rutte zijn functie als premier neerleggen.

Mark Rutte is niet de enige politicus met een eigen docu. Eerder verscheen er bij Videoland al een documentaire over BBB-partijleider Caroline van der Plas. Het is nog niet bekend wanneer de docu van Rutte te zien is. 

Meer over