Kort geding

Samantha Steenwijk in de rechtbank 'Het is een keiharde leugen'

15 april 2022 14:29 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Ramon van Flymen

Vandaag stonden Samantha Steenwijk en roddelkoningin Yvonne Coldeweijer tegenover elkaar in de rechtbank in Amsterdam en dat ging er fel aan toe.

Samantha Steenwijk daagde Yvonne voor de rechter omdat zij onlangs het bericht naar buiten bracht dat Samantha flink is afgevallen met behulp van illegale dieetpillen. Samantha heeft dat altijd ontkent en ook in de rechtbank zegt ze dat er helemaal niets klopt van het verhaal.

Lees ook: Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan om claims illegale afvalpillen

“Totaal onwaar”

“Het is totaal onwaar wat er allemaal beweerd is. Het is een keiharde leugen,” zegt Samantha. De zangeres zegt dat ze zelfs regelmatig wordt benaderd door mensen die afslankpillen willen gebruiken. “Het is heel vervelend dat ik tot de dag van vandaag berichtjes daarover krijg. En ook dat mijn moeder, mijn zus en vrouw worden benaderd door mensen die pillen willen."

"Coldeweijer heeft ervoor gezorgd dat ik voor mensen de inspiratiebron ben geworden van afslankpillen. Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar die van Coldeweijer. Ik heb die pillen nooit gebruikt.”

"Deuk in carrière"

“Ik heb al twintig jaar een zwaarbevochten carrière in de muziek en ik accepteer niet dat mevrouw Coldeweijer op welke manier dan ook met haar leugens een deuk in mijn carrière slaat,” aldus Samantha.

Eisen

De zangeres eist dat Yvonne een rectificatie plaatst en ze wil een schadevergoeding van 5000 euro. Yvonne heeft de video inmiddels verwijderd en maakt zich niet zoveel zorgen om de uitspraak van de rechter. "De eis is dat ik een rectificatie plaats zoals zij hem willen zien. Iedereen weet nu dat als ik dat doe, dat ik het toch niet meen,” zegt de roddelvlogger tegen het ANP. “Mevrouw Steenwijk is BN’er, daar wordt nou eenmaal wel eens over geroddeld.”

Het is nog even wachten op de uitspraak. De rechter laat op 29 april weer van zich horen.

 

Meer over