'Rauw op m'n dak'

Shelly Sterk reageert op SBS-ontslag

3 januari 2020 11:01 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Shelly Sterk (28) kreeg tijdens haar zwangerschapsverlof van SBS te horen dat er geen toekomst voor haar was bij de zender. Bij Koffietijd reageert ze op het ontslag.

Vier maanden na de geboorte van haar zoontje Jake verscheen Shelly bij het RTL-ochtendprogramma om de gebeurtenissen van de laatste tijd door te nemen.

Babyshaming

Allereerst wilden presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau alles weten over Sterks kleine spruit. Baby Jake eet inmiddels al voorzichtig z'n eerste hapjes, al bleef de broccoli er niet in. Ook had Shelly per ongeluk z'n eerste draaimomentje gemist. Daarnaast reageerde ze op de felle kritiek die ze kreeg na het plaatsen van wat babyfoto's op Instagram. Ze maakte zich boos over deze zogenoemde babyshaming: "Het deed geen pijn maar het was wel irritant. Je wordt er gefrustreerd van: “Hoe durf je, je hebt het over mijn perfecte baby!"

Nieuwe programma's

Daarna ging het over haar onverwachte ontslag. Sterk bleef diplomatiek: "Het kwam rauw op mijn dak, je zit er nooit op te wachten en al helemaal niet tijdens je zwangerschapsverlof." Wel kon ze melden dat er een hoop nieuwe dingen staan te gebeuren waar ze nog weinig over kon zeggen: "Er zijn veel verschillende gesprekken gaande. Ik ben 28, het is voor mij belangrijk een partij te kiezen die bij me past en waar we samen mee kunnen bouwen."

Huizenprogramma

Met een betekenisvolle blik wierpen de Koffietijd dames op dat een huizenprogramma Sterk prima zou passen. Eerder in de aflevering onthulde Shelly haar passie voor inrichting en decoratie. Haar grote guilty pleasure is speuren op Funda naar mooie, oude woningen die ze zou willen opknappen. Sterk gaat zelfs zo ver dat ze voor zichzelf hele plattegronden maakt om een nieuwe inrichting uit te stippelen.

Meer over