Vught

Showbizzdeskundige Albert Verlinde gaat de politiek in

20 november 2020 14:36 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Albert Verlinde gaat de politiek in. De 59-jarige Brabander aanvaardt zijn zetel in de gemeenteraad van Vught.

Verlinde werd dankzij 406 voorkeursstemmen, waar hij vooraf zei bij 750 stemmen in te stappen, gekozen. De showbizzdeskundige wordt zodoende op 4 januari 2021 geïnstalleerd. “Er was een hoge opkomst. Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen”, zegt Albert in gesprek met het ANP.

Cultuur

De theaterproducent, die op 1 december afscheid neemt bij Stage Entertainment, wil zich vooral richten op de dorpen Cromvoirt en Helvoirt en daarbij cultuur belangrijk maken in Vught. “Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven.”

Nieuw vak 

Albert, die bij Talpa nog een contract voor een half jaar heeft en daar momenteel alleen te zien is in Shownieuws, is benieuwd naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt.”

Meer over