Sterren Dansen Op Het IJs - Laura Ponticorvo: 'Je moet een man ineens helemaal vertrouwen'

12 januari 2013 12:36 | sterren | Door Televizier

De 26-jarige Laura Ponticorvo is naar eigen zeggen nergens bang voor. Dus ook niet voor Sterren Dansen op het IJs.

Laura voelt zich van begin af aan helemaal op haar plek bij Sterren Dansen op het IJs. ,,Als ik op het ijs sta, voel ik me zeker,”  zegt de winnares van ‘Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde’. En dat is niet zo gek als je kijkt naar de schaatservaring van de Friezin.

Houtjes

Toen Laura zeven jaar was, verhuisde het gezin Ponticorvo naar Friesland. ,,Ik weet het nog heel goed. We kwamen in november in Friesland wonen en op mijn eerste vrije dag van school kreeg ik meteen houtjes onder mijn voeten.” Vervolgens was ze niet meer van het ijs te slaan. ,,Ik heb altijd geschaatst als kind. Als echte Friezin kon dat ook niet anders, want hier worden de kinderen met schaatsen onder hun voeten geboren.”

Rolschaatsen

Niet alleen in de winter, ook in de zomer is Laura bezig met een vorm van schaatsen. ,,Ik ben veel op de rolschaats te vinden ’s zomers. Dan doe ik een rondje Vondelpark. Dat vind ik heel fijn om te doen. Joggen vind ik vreselijk, dus om toch wat aan mijn conditie te doen, ben ik gaan rolschaatsen.”

Uitdaging

Angst op het ijs kent Laura helemaal niet. ,,Als kind was ik nergens bang voor. Ik deed van alles en nog wat op het ijs.” Toch is het bij Sterren Dansen op het IJs net weer even anders. ,,De grootste uitdaging voor mij is om met een partner te dansen. Dat heb ik nog nooit gedaan. Je moet een man die je nog maar kort kent ineens helemaal vertrouwen. Hij gaat je in de lucht smijten en dan moet je maar hopen dat hij je ook weer opvangt. Dat is wel een beetje spannend.” Maar bang om te vallen is Laura niet. ,,Als ik om mijn bek ga, komt dat door een lift of omdat er zenuwen bij komen. Maar als ik op het ijs sta, voel ik me zeker. Het ijs en ik gaan helemaal samen.”

Meer over