De jongste OOIT

Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown (14) op lijst 100 invloedrijkste mensen ter wereld

Actrice Millie Bobby Brown, bekend van haar rol als Eleven in Stranger things, staat in de lijst met de honderd invloedrijkste mensen van opinieblad Time. Met haar 14 jaar is Millie de jongste persoon op de lijst ooit.

De meeste mensen deden waarschijnlijk niet wat Millie Bobby Brown allemaal doet op haar veertiende. Ze wordt geprezen om haar rol als Eleven in de populaire Netflix-serie Stranger things, maar dat is niet de enige reden dat Time Magazine haar opneemt in de lijst. Ze heeft zich het afgelopen jaar uitgesproken als voorstander van strengere wapenwetten in de VS en steunde daarmee de March for our lives-protesten.

March for our lives

Vorige maand won ze nog een Kids Choice Award voor favoriete tv-actrice. Die droeg ze op aan de slachtoffers van een schietpartij op een school in Florida. De actrice had een daarbij een T-shirt van March for our lives aan, met daarop de namen van de zeventien mensen die omkwamen.

Naast Jimmy Kimmel en J-Lo

Millie is in goed gezelschap op de lijst van meest invloedrijksten. Zo staan talkshowhost Jimmy Kimmel, acteurs Gal Gadot, Sterling K. Brown en Roseanne Barr en regisseurs Guillermo Del Toro en Greta Gerwig opgenomen als belangrijke artiesten. Ook Black Panther-ster Chadwick Boseman en artiesten Jennifer Lopez en Rihanna staan op de lijst onder de noemer iconen. Op de lijst staat dit jaar een recordaantal jonge mensen: 45 van de 100 zijn onder de 40 jaar.

Lees ook: Cast Stranger Things krijgt flinke salarisverhoging.

Meer over:

Reageren