'Beter voor privéleven'

Tijs van den Brink blij met slechts één keer Op1 per week

6 Februari 2020 10:50 | sterren | Door Jef Willemsen

© EO/Willem Jan de Bruin
In eerste instantie zou Tijs van den Brink de vaste co-host van Op1 worden, maar de EO-coryfee geeft toe blij te zijn dat dit plan niet doorging.

In een interview met het AD vertelt de 49-jarige programmamaker over zijn nieuwe klus. 

Fidan Ekiz

Lange tijd leek het erop dat Op1 door hem en Fidan Ekiz gepresenteerd zou worden, maar toen Fidan zich terugtrok koos de NPO voor vijf duo's. Tijs: "Fidan zag het niet zitten, wat heel legitiem is, en ik was er niet heel rouwig om dat dit de uitkomst was. Eerlijk: als ze had gewild, was ik er voor gegaan, maar wel met enige buikpijn."

Giovanca Ostiana

Tijs neemt nu de dinsdagdienst voor zijn rekening samen met Giovanca Ostiana. Van de vijf duo's lijken zij nog niet echt hun draai gevonden te hebben, maar Tijs houdt goede hoop: "Ik heb het idee dat Giovanca en ik groeien in onze rol, maar het gaat trager dan wanneer je er elke dag zou zitten, je komt niet in een flow."

Knevel & Van den Brink

Tussen 2007 en 2014 presenteerde Tijs al samen met EO-collega Andries de late night talkshow Knevel & Van den Brink. Ze wisselden af met VARA-collega's Pauw & Witteman, maar in de twee maanden dat Tijs de talkshow had, werd hij geleefd: "Ik zat daar twee maanden lang elke dag. Ik dook erin en kwam er ook echt pas acht weken later weer uit. Ook het hele weekend was ik van de radar, om bij te slapen. Voor mijn omgeving was ik dan even niet zo gezellig. Ik mag nu mijn eigen leven behouden."

Meer over