Mooi eerbetoon

Tim Hofman laat betekenisvolle Over mijn lijk-tattoo zetten

25 mei 2020 13:59 | sterren | Door Faye Heijnis

© ANP
Tim Hofman heeft een prachtige, maar pittige klus aan Over mijn lijk. Eén (overleden) persoon uit het programma is de presentator zo bijgebleven, dat hij een tattoo als eerbetoon heeft laten zetten.

Het betreft een quote van Fabienne. De 22-jarige dame met wie Tim in Over mijn lijk zo'n goede band kreeg, dat er een hechte vriendschap ontstond. 

Dansen in de regen

Op 24 mei 2019 ging ze 'onder zijl om te gaan sterven', zo schrijft Tim. En precíes een jaar later, heeft hij nu een eerbetoon aan haar laten tatoeëren. De tekst 'Dansen in de regen' prijkt nu permanent op Tims been. "Dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over mijn lijk altijd tegen me zei: niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen. Tijd is niet gratis", legt Tim uit op Instagram. "Goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten."  

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

vandaag gebeurde er iets bijzonders. @lizekorpie zou haar eerste tattoo laten zetten (gelukt!), en vroeg een tijdje terug of ik mee wilde. beetje gekke dag, zondag, maar absoluut ging ik mee, ik was wel weer toe aan nieuws. dus Lize een afspraak maken voor ons, ik DMen met de tattoo-artiest. 'wat wil je?' vroeg ze. dat wist ik wel, ik wilde 'dansen in de regen'. dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over Mijn Lijk altijd tegen me zei: niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen. tijd is niet gratis. goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten. nou, tijd terug dus die afspraak gemaakt, tekst aangeleverd, niet meer over nagedacht tot vandaag. dan vanmorgen. bericht gestuurd naar tweelingzus @yentt_: ik dacht aan haar en haar familie, want vandaag is de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zijl ging om te gaan sterven. en ik typ dat, stuur het en denk 'krijg nou de tering.' en besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen. óp deze dag. noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval. dus Faab, je bent niet vergeten hier. er wordt gedanst, ook als het regent. en als ik het dreig te vergeten kijk ik even op mijn rechter arm. proost op jou. verder: geen idee waar het idee van die hond met een zonnebril en een feesthoedje vandaan komt, ik hou niet per se van honden, met of zonder hoedje, kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er. kan gebeuren hahaha.

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

Fabienne in Over mijn lijk

Fabienne had een zeldzaam sarcoom achter haar linkeroog. Dit is een tumor die zich in je wekedelen bevindt: spieren, bloedvaten, zenuwen en onderhuis vet- en bindweefsel. Helaas mocht Fabienne daardoor maar 22 jaar oud worden. Door haar positieve kijk op het leven, stal ze de harten van Over mijn lijk-kijkers én Tim Hofman.  

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

sinds ik programma's maak is er eigenlijk één hele consistente factor in het maakproces, en dat is dat ik (vrijwel) alle montages kijk. wat is het verhaal, klopt het en staat het in dienst van de koepel waaronder alles dient te vallen, namelijk vrijheid. praten over het onbespreekbare, morrelen aan macht. bij Over Mijn Lijk ging dat nog wel eens anders. deze afleveringen heb ik soms dagen of weken laten liggen omdat het teveel opriep. ook die van deze week, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. het duurde even voor ik dat kon doen: ik herinner me dat ik Eline, onze redactrice (❤️), belde na de tweede draaidag met Fabienne en zei: 'dit wordt een vriendin. ís een vriendin.' we deelden intieme zaken, soms over welke kleding we droegen, soms over verkering hebben, soms over sterven tegen je zin in. dat in acht genomen besef ik me hoe het is voor jou, @yentt_, je tweelingzus verliezen, in deze fase van leven. dat is onmogelijk. en wat doe je het goed, ook als de moeder die je net bent geworden. ik trok lering uit wat Fabienne, Faab, ons meegaf op haar uitvaart (ik parafraseer): áls het regent, ontwijk haar niet. dans erin. lukt heus wel. Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. je bent fantastisch. en hoop ook dat je daar geen belasting hoeft te betalen, zoals je tegen me zei op je sterfbed. rust zacht en alle liefs van de wereld van mij en iedereen die je gezien, gehoord en gekend heeft. dat weet ik zeker. miracles can happen, jij was er eentje. ❤️

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

Meer over