De jury is lovend

Tim Hofman uitgeroepen tot Journalist van het Jaar

20 januari 2023 11:29 | sterren | Door Esther Hut

© Ed van de Pol

Vorig jaar was misschien wel het beste jaar uit de carrière van Tim Hofman. Na de onthullingen over The Voice of Holland en de vele prijzen die hij daarvoor ontving is hij nu door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

De prijs dankt hij volgens het vakblad niet alleen aan zijn video BOOS: This is the Voice, maar ook aan de bijzondere context van die uitzending en de maatschappelijke impact.

Voorbeeldig

De jury, bestaande uit de redactie, redactie-adviesraad en medewerkers van Villamedia heeft dan ook alleen maar lof voor de presentator. “De wijze waarop Hofman en zijn BOOS-team deze zaak hebben onderzocht en gebracht, was voorbeeldig. Op een zakelijke toon, zonder hyperbolen, met veel respect en compassie voor de slachtoffers, en een uitgebreid weerwoord van Voice-bedenker en Talpa-baas John de Mol op camera.”

Matthijs van Nieuwkerk

Het maatschappelijke belang wordt ook nog benadrukt door de jury. "Het zou zo maar kunnen dat de Volkskrant-productie over de 'burn-outfabriek' van Matthijs van Nieuwkerk, een andere journalistieke topproductie van 2022, nooit gemaakt had kunnen worden zonder het grondwerk dat Tim met BOOS: This Is The Voice heeft verricht", aldus de jury.

Ook is de jury van mening dat Tim heeft laten zien welke potentie onafhankelijke journalistiek heeft buiten de traditionele mediakanalen om. “Niet eerder werd een onthulling van dit kaliber onder de vlag van de publieke omroep (BNNVARA) op een YouTube-kanaal uitgezonden.”

Televizier-Ster Impact

Naast deze mooie prijs won Tim afgelopen oktober ook al de Televizier-Ster Impact voor de aflevering over The Voice en de de Televizier-Ster voor beste presentator.

Eerdere winnaars

Villamedia kiest sinds 2006 jaarlijks de Journalist van het Jaar. Eerdere winnaars zijn onder anderen Maarten Keulemans, Geertjan Lassche, Bas Haan, Kim van Keken, Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis.

Meer over