'Maakt niet meer gelukkig'

Tjitske Reidinga is klaar met acteren

15 december 2020 10:05 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Tjitske Reidinga oogst lof en succes als actrice, toch heeft ze een punt gezet achter dat deel van haar loopbaan. Het werk maakt haar niet meer gelukkig.

In een openhartig interview in LINDA. verklaart de 48-jarige Tjitske haar besluit.

Corona

Tijdens de eerste coronalockdown had Reidinga de kans de balans op te maken. Ondanks een gevierde loopbaan op de planken en tv- en filmsuccessen als Gooische vrouwen en April, May en June is ze niet meer happy met haar werk als actrice. Ze kan niet langer iemands anders versie van een personage vertolken.

Ouder worden

Tjitske verklaart: "Ik weet niet of ik nog wel zoveel zin heb om voor de camera of op het toneel te staan als iemand anders. Ik moet het idee van iemand anders vormgeven door te spelen en dat is mooi werk, maar soms ook lastig, omdat ik het zelf heel anders zou doen." Dat heeft deels met ouder worden te maken, maar ook omdat ze eindelijk wil doen wat ze zélf wil.

De K van Karlijn

Vanaf januari is Reidinga nog wel te zien in de komische dramaserie De K van Karlijn waarin ze een vrouw speelt die de diagnose kanker krijgt. Wat Tjitskes besluit voor gevolgen heeft voor een eventueel tweede seizoen van de Net5-serie is nog niet duidelijk.

Meer over