Huishoudster Berta

Two and a half men-actrice Conchata Ferrell op 77-jarige leeftijd overleden

14 Oktober 2020 09:21 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© CBS International
Conchata Ferrell, bij het grote publiek vooraal bekend als Berta uit de sitcom Two and a half men, is op 77-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse actrice bezweek aan een hartstilstand.

Volgens verschillende Amerikaanse media overleed Ferrell in het Sherman Oaks Hospital in Californië, waar ze omringd was door haar familie. Ze werd al sinds mei verzorgd in een verpleeghuis nadat ze een hartaanval had gehad.

Emmy

Ferrell werd voor haar rol als huishoudster Berta in Two and a half men twee keer genomineerd voor een Emmy. Voor haar rol in L.A. Law werd ze eveneens genomineerd voor een Emmy. Naast beide series speelde Conchata onder andere in de series E/R, Grace and Frankie, Buffy The Vampire Slayer en Good Times en de films Erin Brockovich, Edward Scissorhands en True Romance.

Charlie Sheen

De 77-jarige actrice laat een man en dochter achter. Charlie Sheen, die de eerste acht seizoenen de hoofdrol vertolkte in Two and a half men, reageert via Twitter op haar overlijden. "Een enorme schat en een echte vriend. Een groot verlies."

Meer over