Mystery Queen

Voetbalanalist duikt op in Belgische editie Make Up Your Mind

10 september 2023 11:04 | sterren | Door Marjolein Vos

© Screenshot Instagram
Het was even twee keer knipperen voor de Vlaamse kijkers van Make Up Your Mind. Daar verbaast voetbalanalist Jan Mulder vriend en vijand met een optreden in het programma.

Het werd vrijdag uitgezonden op de Belgische zender VMT.

Overhalen

Het heeft even geduurd voordat Mulder overtuigd was. "Ik wilde eerst ook niet, want dit is natuurlijk niks voor mij. Maar toen belden ze na drie weken terug en tussen die weken had ik vreselijke artikelen gelezen over het bespugen en beschimpen van de dragqueen in Nederland." Hij doelt daarmee op de mishandeling van bekende dragqueen Envy Peru (echte naam Boris Itzkovich Escobar).

Respect

"Ik lees die kranten en ik vond het zo erg. Om nog maar te zwijgen over hoe die mensen behandeld worden in Amerika of Italië." De analist benadrukt dat hij veel respect heeft voor dragqueens. "Ik vind het eigenlijk een vrolijke kunst. Zelfs ik heb een soort Picasso-hoofd, maar wel na drie uur schminken. Ik wil solidair zijn, ik dacht: één keer in mijn leven stel ik een daad! Leve de dragqueen!"

Reacties

Ook in Nederland zorgt zijn optreden voor reacties. Zo reageert Carlo Boszhard (een van de makers van het programma) met 'Hulde', waarbij hij een fragment deelt van het programma. Ook Francis van Broekhuizen reageert met 'Fantastisch!!!!' gevolgd door een aantal hartjes. 

Meer over