Gezondheidsproblemen

Voormalig tv-tuinman Rob Verlinden heeft longfibrose en is blind aan rechteroog

24 Juni 2020 15:48 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS
Rob Verlinden, jarenlang het gezicht van Eigen huis & tuin, blijft kampen met gezondheidsproblemen. De voormalig tv-tuinman heeft te horen gekregen dat hij longfibrose heeft en is blind geraakt aan zijn rechteroog.

“Ik zag met mijn rechteroog op een gegeven moment alleen nog maar vlekken. Ik ging naar de arts en dacht in eerste instantie nog dat ik andere glazen in mijn bril moest. Hij zag echter dat de buitenste bloedvaten in mijn rechteroog waren gesprongen. Ik had wel wat bloed in mijn oog gezien, maar dacht dat het een gesprongen adertje was. Niet dus, hier valt helemaal niets meer aan te doen. De functie van mijn rechteroog is volledig overgenomen door links”, vertelt Rob in gesprek met Story.

Gelijkvloers

Longfibrose is een zeldzame, chronische longaandoening waarbij de longen minder zuurstof kunnen opnemen. Mede door zijn aandoeningen woont Rob inmiddels bij zijn dochter Fleur. “Voor mij is een zorgunit gebouwd. Gelijkvloers zodat ik me vrijuit kan bewegen. We hebben de mazzel dat het een enorm groot huis is en dat dit allemaal kan. Ik weet ook niet wat de toekomst brengt, maar voor nu is het belangrijkste dat ik bij mijn familie mag zijn.”

Parkinson

Rob bracht eerder een boek uit waarin hij schreef dat hij hiv-positief is. Daarnaast werd hij eerder al gediagnosticeerd met Parkinson. Mede daardoor moest Rob noodgedwongen stoppen met Rob's grote tuinverbouwing op SBS6.

Meer over