'Niet om aan te zien'

SBS haalde Rob Verlinden om ziekte van de buis

29 mei 2020 10:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS
Rob Verlinden verdween twee jaar geleden niet vrijwillig bij zijn Grote tuinverbouwing. SBS en de producent van het programma dwongen de tv-tuinman te stoppen.

Rob doet deze opmerkelijke onthulling in een interview met de Telegraaf.

Trillende handen

Kijkers van Robs grote tuinverbouwing viel al enige tijd op dat Rob kampte met trillende handen en benen. Zelf deed hij het af als een spierstoornis die hij overhield aan longproblemen. De waarheid was echter dat hij de diagnose Parkinson had gekregen. De makers van Robs grote tuinverbouwing moesten uiteindelijk ingrijpen.

Wrak

Toen de producent aan de bel trok bij SBS, moest Rob gedwongen en tegen zijn zin een stap terugdoen. Achteraf ziet hij dat dit 't beste was: "Als ik nu beelden terugkijk, dan schaam ik me dood. Ik was niet meer die flamboyante, energieke, vrolijke presentator van weleer. De energie was op en ik was een wrak geworden. Logisch dat ze me van de beeldbuis hebben gehaald."

Hersenoperatie

Inmiddels gaat het stukken beter met de bijna 70-jarige tuinman. Door een intensieve hersenoperatie is zijn kwaliteit van leven verbeterd: "Ik tril niet meer, kan fatsoenlijk praten én loop niet meer zo krom als een Quasimodo." Ambities om terug te keren op televisie heeft hij niet meer: "De komende jaren ga ik vooral volop genieten."

Meer over