Feestjes, vrouwen, drank...

Wesley Sneijder openhartig over breuk met Yolanthe: 'Het ging mis door mij'

25 Juni 2020 11:45 | sterren | Door Daisy Heyer

© Levin Boer
Wesley Sneijder is in zijn nieuwe biografie Sneijder van Kees Jansma openhartig over de breuk met presentatrice- en actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen. Hij meent onder andere de scheiding helemaal aan zichzelf te danken te hebben. 

Op het AD staat een uitgebreid verslag van de openhartigheid van Wesley Sneijder. Hij en Yolanthe Cabau hebben samen een zoontje, Xess Xava (4). Vijf jaar geleden ging alles helemaal geweldig voor het koppel, dat toen al een tijdje getrouwd was. Wesley voetbalde, Yolanthe had net een contract getekend bij RTL en ze woonden in steden als Istanbul en Nice. Pas toen ze naar Qatar verhuisden ging het mis tussen de twee. 

Schuldgevoel

Volgens Wesley zagen hij en Yolanthe elkaar te weinig en zorgde dat ervoor dat hun huwelijk het zwaar te verduren kreeg. Onder andere het plan om na Wesley's voetbalcarrière naar de VS te emigreren ging niet door. "We zouden voor háár carrière gaan. Dat maakt mijn schuldgevoel nu natuurlijk alleen nog maar groter", vertelt de voetballer. "Want het ging mis. Door mij." 

Fouten vrienden, veel drank en vrouwen

In het boek valt te lezen dat Wesley het feestbeest uithing en dat die feestjes behoorlijk uit de hand liepen. Hij heeft het over foute vrienden, veel drank en vrouwen. "Mijn lichaam was daar, maar mijn hart altijd bij Yo. Ik ben uiteindelijk, na heel veel leugens en gedraai, eerlijk geweest en heb alles opgebiecht." 

Volgens de voetballer mist hij niks bij Yolanthe en gaan de momenten dat hij uit de band springt vooral om roem, ego, geld, macht en lust. "En ja, de pijn komt achteraf. Vooral omdat ik die pijn zag bij de vrouw van mijn leven. Ik was mijn droomvrouw en gezin kapot aan het maken."

Grazia

In Grazia vertelde Yolanthe een maand geleden ook over de scheiding: "Ik ben zover dat ik kan zeggen: ik heb niet gefaald. Naar mijn idee falen mensen niet, maar situaties of ondernemingen wel. In dit geval mijn huwelijk. Soms gaan dingen gewoon niet meer of loopt het mis. Daar moet je dan je les uit halen, hoe pijnlijk ook, en hopelijk word je daar op een dag sterker van. Langzaamaan ben ik sterker aan het worden."

Aan het AD vertelt het management van Yolanthe dat zij de biografie van Wesley niet gelezen heeft en ook geen commentaar heeft. 

Meer over