Vechten tegen Nathalie Portman en Scarlett Johansson

Westworld-actrice Katja Herbers werd wel honderd keer afgewezen

17 april 2018 10:53 | sterren | Door Televizier

Actrice Katja Herbers, in Nederland vooral bekend van haar rol in RTL-serie Divorce, is vanaf 23 april te zien in het tweede seizoen van Westworld. Die rol kreeg ze echter niet in de schoot geworpen: ze werd voor zo’n honderd Amerikaanse films en series afgewezen.

“Je moet voor alles vechten en je moet voor alles auditie doen,” vertelt Katja in een interview met Metro. Ze kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ze in de HBO-hitserie meespeelt. “Ik heb een heleboel audities gedaan voor rollen in Amerikaanse films en series die ik niet gekregen heb. Wel een stuk of honderd, denk ik.”

Westworld

Haar auditie voor Westworld deed ze gewoon thuis. “Ik kreeg een nepscène toegestuurd om te spelen en op te nemen. Die was nep omdat de fanbase van Westworld zo groot is en ze bang zijn dat er iets uitlekt. Daarna ben ik op gesprek geweest in L.A.” Uiteindelijk bemachtigde ze de rol van Grace, een van de vaste gasten in het fictieve Western-themapark Westworld. In hoeveel van de tien afleveringen ze te zien is, mag ze nog niet zeggen. “Maar ik ben een ‘series regular’ en dat betekent dat het best een flinke rol is.”

Scarlett Johansson

De komende tijd blijft Katja heen en weer reizen tussen Amsterdam en Los Angeles, waar ze een appartement huurt. Het auditeren gaat ondertussen gewoon door. “Ik zie het als een soort sport en ik probeer er zo weinig mogelijk van te verwachten. Ik heb voor grote films geauditeerd terwijl ik van tevoren wel wist dat iemand als Natalie Portman of Scarlett Johansson de hoofdrol zou krijgen. Dan vind ik het toch heel leuk om zo’n script te lezen en een week lang net te doen alsof ik in die nieuwe film van weet-ik-veel-wie ga spelen.”

Lees ook: Een rol in CSI? Dat ziet Katja Herbers niet zitten.

Meer over