'Allemaal nog zo vers'

Wilfred Genee reageert op stoppen Vandaag Inside

2 mei 2022 10:33 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

Nadat vrijdag definitief de stekker uit Vandaag Inside werd getrokken is niet alleen Johan Derksen niet meer op tv te zien, maar zijn compagnons Wilfred Genee en Rene van der Gijp zien we ook niet zo snel meer terug. Wilfred moet het allemaal nog even laten bezinken.

Bij BNR Nieuwsradio laat Wilfred in een gesprek met Wim Daniëls weten dat hij nog niet weet wat hij over de hele situatie moet zeggen. “Ik moet voor mezelf alles nog even laten indalen eerlijk gezegd. Het is twintig jaar televisie voor mij geweest met dat programma en ik kan daar op dit moment niet zoveel over zeggen.”

Lees ook: Vandaag Inside per direct van de buis

“Het is nog zo vers”

“Ik snap heel goed dat mensen mijn kant van het verhaal willen horen en wat ik er allemaal van vind. En dat zal ik binnenkort vast wel een keer doen, maar op dit moment voel ik dat nog even niet zo. Het is allemaal nog zo vers.”

Johan’s of Talpa’s keuze?

Het liefst wil Wilfred van onderwerp wisselen, maar Wim Daniëls vraagt toch nog even door en vraagt zich af of de keuze om te stoppen echt bij Johan Derksen lag of dat Talpa heeft gezegd dat de mannen moesten stoppen. Wilfred geeft aan dat die keuze echt bij Johan zelf lag.

“Ik denk dat er nog heel veel mogelijkheden waren om met dit programma door te gaan, maar die zijn er nu niet meer. Dat heeft ook met ons zelf te maken. Op het moment dat Johan stopt, vind ik dat wij ook moeten stoppen. We zijn een team geweest. Niet altijd even makkelijk, maar dan werkt het ook zo. Dat was ook de afspraak van begin af aan.”

Na de zomer weer terug

Voor nu lijkt het definitief afgelopen te zijn voor het trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Toch denken kenners dat de Vandaag Inside-heren niet lang weg zullen blijven. Ze keren deze zomer of na de zomer terug, voorspellen zij.

Meer over