'We are here to stay'

Yvonne Coldeweijer blij met vonnis in zaak Samantha Steenwijk

29 april 2022 22:43 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Yvonne Coldeweijer is blij met het vonnis van de rechter in de zaak die Samantha Steenwijk tegen haar aanspande. De uitspraak geeft juice-kanalen wat haar betreft bestaansrecht.

Twee weken geleden spande Samantha Steenwijk een kort geding aan tegen Yvonne Coldeweijer nadat de vlogger had beweerd dat de zangeres stiekem 22 kilo was afgevallen dankzij illegale dieetpillen die in het ergste geval hartproblemen en herseninfarcten kunnen veroorzaken.

5000 euro

Samantha vond de bewering niet alleen kwalijk en leugenachtig maar ook potentieel levensgevaarlijk. Wat als haar fans die pillen zouden gebruiken en er lichamelijk letsel door oplopen? Ze eiste daarom een rectificatie én 5000 euro. De vergoeding wees de rechter van de hand, wel moest Yvonne de proceskosten van 2500 euro betalen én een rectificatie plaatsen op haar kanalen. 

Handleiding

In haar instastories legt Yvonne uit dat het vonnis juist in het voordeel van juice kanalen werkt. De rechter heeft wat haar betreft een handleiding gegeven voor het publiceren van 'juice' (zoals ze haar sappige roddels noemt): "Ik hoef van de rechter geen sluitend bewijs te leveren, maar het enkel aannemelijk te maken."

Pers

Belangrijker nog: "Ook hoef ik geen hoor- en wederhoor toe te passen voor ik mijn juice breng. Dat mijn bronnen zijn beschermd, omdat ik weldegelijk onderdeel ben van de pers, is heel erg belangrijk voor mij en een overwinning voor alle juice kanalen."

Meer over