Oordeel van de rechter

Yvonne Coldeweijer moet rectificeren in zaak Samantha Steenwijk

29 april 2022 15:46 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Ramon van Flymen

Yvonne Coldeweijer moet toch een rectificatie plaatsen op haar juicekanaal Life of Yvonne. Dat heeft de rechter zojuist besloten.

Yvonne bracht namelijk een tijdje geleden naar buiten dat Samantha Steenwijk 22 kilo was afgevallen met behulp van illegale dieetpillen. Maar volgens Samantha is dat allemaal onzin. Yvonne verwijderde de video wel meteen van haar kanaal en plaatste een rectificatie op haar manier, dat was niet hoe Samantha het wilde.

Oordeel

“Gedaagde heeft de publicatie direct verwijderd nadat haar daarom werd gevraagd, zodat de schade beperkt is. De eer en goede naam van eiseres worden verder voldoende hersteld met de te plaatsen rectificatie, die net als dit kort geding ruim aandacht zal krijgen. Er is dan ook geen aanleiding om daarnaast nog een voorschot op schadevergoeding toe te wijzen,” aldus de rechter.

Geen schadevergoeding

Naast een rectificatie wilde Samantha ook dat Yvonne haar 5000 euro schadevergoeding moest betalen, maar daar zag de rechter weer van af. Wel moet Yvonne de proceskosten van bijna 2.500 euro betalen.

Meer over