Wie-o-wie?

Gouden Televizier-Ring reikt opnieuw Oeuvre-Ring uit tijdens gala

6 oktober 2020 17:33 | televizier-ring-nieuws | Door Jef Willemsen

© ANP
De 55e editie van het Gouden Televizier-Ring gala krijgt een extra gouden randje. Voor het eerst sinds 2015 wordt de speciale Oeuvre-Ring uitgereikt

De Oeuvre-Ring is uitsluitend bestemd voor de absolute top van de Nederlandse televisie. De prijs is sinds de start van het Ring Gala in 1964 pas driemaal eerder uitgereikt.

Willem, Mies en Linda

De organisatie houdt tot het gala zelf geheim wie de gelukkige is. Zeker is wel dat hij of zij toetreedt tot een select gezelschap illustere tv-makers. In 1974 won Willem Duys de allereerste Oeuvre-Ring. In 2009 kreeg Mies Bouwman de tweede en in 2015 werd Linda de Mol tijdens het 50e Ring Gala verrast met het kostbaar kleinood.

Bewondering

De Oeuvre-Ring geldt als eerbetoon aan presentatoren die met hun jarenlange bijdrages het Nederlandse tv-landschap blijvend verrijkt hebben. De prijs is bedoeld als blijk van erkenning en bewondering, maar geldt zeker niet als eindstation. Of, zoals Linda de Mol zei in haar dankwoord: "Ik ga niet stoppen, ik vind mijn vak nog veel te leuk!"

De Oeuvre-Ring wordt uitgereikt tijdens het 55e Gouden Televizier-Ring Gala, te zien op donderdag 8 oktober rond 20.55 uur op NPO 1.

Meer over